Kutatás – fejlesztés

Autonóm Rendszerek Nemzeti Laboratórium

Önvezető jármű tesztpálya kiszolgáló mobil robot fejlesztése, 1. fázis (2021)

Mobil robot platformra integrált kollaboratív robot kar, egyedileg tervezett robot szerszámmal. A robot ROS2 ökoszisztémát használ és a szenzorrendszere IO-Link ipari kommunikációval lett megvalósítva.
A robot GPS és 3D kamera rendszer segítségével végzi a lokalizációs feladatot, majd a feladatvégzés helyén a robot manipulátor lézeres mérőberendezéssel további helyi pozícionálást hajt végre. A robot karra integrált 3D kamera a mobil platform és a manipulátor mozgástervezésében is a rendszer segítségére szolgál. A kutatást a Széchenyi Egyetemen az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatta. A projektben betöltött szerepem csoportvezetőként, a robot manipulátor, a szerszám és a szenzorrendszer fejlesztési, tervezési és kivitelezési feladatainak ellátása.

Széchenyi Egyetem Felsőoktatási és ipari együttműködési Központ

Mobil-IoT (Kiberfizikai Rendszerek) projekt, gyorsulásszenzor tesztelés (2020)

Mobil robot gyorsulásszenzorának tesztelés. A robottechnika labor eszközeinek tesztkörnyezetként való alkalmazása.
Tesztesetek tervezése, robotprogramozás, adatgyűjtés megvalósítása. A tesztet egy ABB IRB140 ipari roboton végeztük, mely maximális gyorsulással volt képes tesztelni az eszközt. A projektben egyetemi hallgatók voltak a segítségemre, akik programozási, teszt futtatási feladatot végeztek, kiváló eredménnyel.